Földön maradnak a Tu-154-esek

Téma: 

Oroszország átmenetileg leállította valamennyi Tu-154 típusú utasszállító repülőgépének használatát, amíg nem tisztázzák, mi okozta a védelmi minisztérium gépének lezuhanását - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség egy nevének elhallgatását kérő illetékesre hivatkozva.

Az orosz hadsereg előzőleg közölte, hogy a parttól 1600 méternyire, 17 méteres mélységben megtalálták a gép fő fedélzeti hangrögzítő berendezését (egyik feketedobozát). A készüléket órákon belül Moszkvába szállítják elemzésre.

MTI/AP/Viktor Kljusin

A nyomozáshoz közel álló egyik illetékes arról tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget, hogy a gép feketedobozainak elemzése – a szalagok minőségétől függően – néhány naptól akár több hétig is eltarthat.

A mentők kedd reggelig a szerencsétlenül járt gép hét nagyobb darabját találták meg, amelyek közül négyet már kiemeltek, további hármat pedig – közöttük a négy feketedobozt tartalmazó farokrészt – kedden fogják a felszínre hozni – mondta a TASZSZ-nak egy illetékes.

Kedd reggelig 13 holttestet és 156 emberi maradványt találtak.

Hivatalos forrásból a hírt még nem erősítették meg.

A kutatók – 39 tengerjáró hajóval – kedd reggelig a Fekete-tenger medencéjének 100 négyzetkilométeres területét vizsgálták át a szerencsétlenség körzetében. A kutatásban több mint 3500 ember és több mint 500 műszaki eszköz – összesen 45 hajó, 15 repülőgép, 16 helikopter és több drón – is részt vesz. A légi járművek eddig 240 négyzetméternyi területet vizsgáltak át.

A mentés kezdete óta a búvárok 70 merülést hajtottak végre.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe – fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel – vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe röviddel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók, egy ismert segélymunkás és a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja és karmestere utazott, akik újévi koncertet adtak volna a hmejmimi orosz légi támaszponton.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Viktor Kljusin

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Előzetesben maradnak a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjai, így döntött a bíróság - írja a Magyar Nemzet.

MTI Fotó Máthé Zoltán

A koronavírus-járvány terjedésének, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében a kormány mérsékli az állampolgárok ügyintézési terheit, ezért meghosszabbítja a lejáró személyi okmányok érvényességét – tájékoztatta a Miniszterelnökség szombaton.

A gazdaságpolitikai kérdések áttekintése során az EU-csúcson sikerült megvédeni a magyar álláspontot abban a tekintetben, hogy a szociális és az adóügyi kérdések továbbra is nemzeti hatáskörben maradnak- tájékoztatott a tanácskozás után Orbán Viktor miniszterelnök.

Több hír is érkezett 2014-ben magyarországi erdőkben felbukkanó medvékről, és szakemberek szerint ez így lesz a jövőben is.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund