A gazdaság újjáépítéséről egyeztettek a V4-ek az ET elnökével

Téma: 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videókonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (ET) elnökével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tanácskozás legfontosabb témája az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni újjáépítése volt, különös tekintettel az Európai Bizottság múlt héten bejelentett helyreállítási tervére.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elsőként a visegrádi miniszterelnökök egyeztettek egymással, majd csatlakozott hozzájuk az Európai Tanács elnöke is – mondta Havasi Bertalan. Elhangzott: Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnöke közösen törekednek igazságosabbá és rugalmasabbá tenni az Európai Bizottság előterjesztését.

Megállapodtak abban, hogy a jövő héten Csehországban újabb V4-csúcson folytatják a munkát, és további információkat várnak a javasolt uniós hitelfelvételi tervekről. Ennek részletei ugyanis egyelőre nem világosak.

A visegrádi országok vezetői és az Európai Tanács elnöke megbeszélésén a V4-ek vezetői világossá tették, hogy konstruktív együttműködésre készek az európai gazdaságfejlesztési tervek kapcsán, de még alapos elemzések elvégzésére lesz szükség.

Hosszú és nehéz tárgyalások várhatók ebben a témakörben, de a minőség fontosabb, mint a sietség, részletes, alapos munkát kell végezni – hangsúlyozták.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Kapcsolódó cikkeink

A megyei önkormányzat képviseletében Török Dezső (középen), Bánné dr. Gál Boglárka és Varga Ferenc

Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságának meghatározó ágazata a vegyipar. A termelő cégeknek egyre nehezebb biztosítani a megfelelő szakembereket, ezért szorgalmazzák az iskolarendszerű vegyipari szakképzés és technikus képzés beindítását.

A miskolci telepfelszámolásról egyeztettek pártok, civilek

 A miskolci telepfelszámolási programról, a városban kialakult helyzetről egyeztettek pártok, civilek a helyi MSZP-frakció kezdeményezésére csütörtökön a borsodi megyeszékhelyen, a megbeszélésen a várost vezető Fidesz-KDNP nem képviseltette magát – közölte Földesi...

MTI Fotó

A tragikus veronai buszbalesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről egyeztetett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával.

2020. július 10., péntek, Amália