Halálos fenyegetéseket kapott a tokiói amerikai nagykövet

Téma: 

Sajtóértesülések szerint a tokiói amerikai képviselet több olyan telefonhívást kapott, amelyben Kennedy meggyilkolásával fenyegetőztek.

 
A japán rendőrség vizsgálatot indított az Egyesült Államok tokiói nagykövete, Caroline Kennedy ellen intézett halálos fenyegetések ügyében - közölte híroldalán szerdán a CNN amerikai televízió.Sajtóértesülések szerint a tokiói amerikai képviselet több olyan telefonhívást kapott, amelyben Kennedy meggyilkolásával fenyegetőztek. "Komolyan vesszük az amerikai diplomaták elleni fenyegetéseket" - jelentette ki Marie Harf külügyi szóvivő. "Minden lehetséges lépést megteszünk a munkatársaink védelmében. Együttműködünk a japán kormánnyal a szükséges intézkedések bevezetése érdekében" - mondta Harf, hozzátéve, hogy nem kíván kitérni sem a fenyegetés, sem pedig az óvintézkedések konkrét részleteire.Március 5-én egy férfi a dél-koreai fővárosban megkéselte Mark Lippertet, az Egyesült Államok szöuli nagykövetét.A tokiói nagykövet elleni fenyegetések azzal egy időben jelentek meg, hogy szerdán Tokióba érkezett az amerikai first lady, Michelle Obama, aki ötnapos ázsiai látogatása során Kambodzsát is felkeresi. Ugyancsak a japán fővárosban tartózkodott szerdán Bill Clinton volt elnök, aki Kennedyvel együtt felszólalt egy tokiói egyetem rendezvényén.Caroline Kennedy az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök lánya, és Robert F. Kennedy unokahúga, aki 1968-ban, elnökjelölt-aspiránsként szintén merénylet áldozata lett.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Edward Snowden egy évre ideiglenes menedéket kapott Oroszországban - mondta csütörtökön az amerikai informatikust segítő orosz ügyvéd, Anatolij Kucserena.Oroszország nem kapott olyan jelzést, hogy Barack Obama amerikai elnök esetleg lemondaná moszkvai útját - közölte...

EPA

A Moody's több éve tartó ügy végére tett pontot azzal, hogy beleegyezett 864 millió dollár bírság kifizetésébe.

A Yahoo internetes óriáscég pénteken közzétett jelentésében közölte, hogy az év eleje óta 29 ezer kérést kapott 17 ország kormányától - a legtöbbet az amerikai kormányzattól - a közösségi portál felhasználóit érintő információkról.

 Fotó: ado.hu
 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem kapott választ a budapesti amerikai nagykövetségen arra, miért tiltották ki az Egyesült Államokból – hangzott el a Hír TV-ben hétfő délelőtt, azután, hogy Vida Ildikó jogi képviselőjével felkereste a...
2020. május 29., péntek, Magdolna