Harmadik napja ég az erdő Betlérnél

Téma: 

Már harmadik napja nem sikerül eloltani a szlovákiai Betlér közelében pusztító erdőtüzet. Csütörtök reggelre ugyan teljesen megfékezték a lángokat, és csak tűzfészkek izzottak, a napközben felkerekedő, 40 km/óra sebességű szél miatt újra terjedni kezdett a tűz. Kora estére enyhült a szél, és sikerült körülhatárolni a tüzet, amelynek oltása péntekre virradó éjszaka is folytatódik. Az erdészek becslése szerint 29 hektáros területről van szó. Csütörtök reggeltől 63 hivatásos és önkéntes tűzoltó van a helyszínen 12 tartálykocsival. Az oltást két helikopter is segíti. Az erdőtűzről kedden kora délután kaptak bejelentést a tűzoltók.

Kapcsolódó cikkeink

Harmadik napja hánykolódik a tengeren egy luxushajó

Harmadik napja hánykolódik a tengeren 4200 emberrel a fedélzetén a Carnival Triumph üdülőhajó, s az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltik napjaikat.

Valamikor régen az emberek tudták, hogyan kell egyetértésben élni, most a természet csendje csak kevesekhez jut el - gyerekzsivajtól voltak hangosak a felsőzsolcai óvodák is. Ahol a Föld Napján énekekkel, játékkal és virág illetve faültetéssel telt a délelőtt.

Fernando Alonso és Felipe Massa, a Ferrari két pilótája teljesítette a leggyorsabb köröket szombaton a Forma-1 Kínai Nagydíjának harmadik szabadedzésén.

2021. március 2., kedd, Lujza