Így repült Ferenc pápa (sok képpel) - Magyar fiatalok Rio de Janeiróban

Téma: 

Rióban megkezdődött a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.Az ifjúsági világtalálkozón jelen lévő magyar fiatalok élményeiről számolt be az egyik résztvevő a Vatikáni Rádiónak.A Shalom közösség szervezésében az ifjúsági világtalálkozóra kiutazott magyar fiatalok július 21-én, vasárnap érkeztek meg Rio de Janeiróba. Az előző héten a Halleluja fesztiválon vettek részt a missziós hét keretében a 30 évvel ezelőtt megalakult Shalom közösség szülővárosában. Ellátogattak egy favellába, nyomornegyedbe és különféle lelki programokon vettek részt.

Megkezdődött az Ifjúsági Világtalálkozó. A fiatalok elárasztották Rio de Janeirót, rengetegen vannak minden nemzetből, mindenki nagyon barátságos, közvetlen. A magyarokat különösen szeretik. Az üzletekben, mindenhol ment a tv, a képernyőkön Ferenc pápát hallgatták, nézték az emberek. Nagyon várta őt az egész város – nyilatkozta riói élményeiről a magyar résztvevő.

A magyar csoport július 23-án, kedden reggel a Krisztus-szoborhoz zarándokolt. Nagyon várják az eseményeket és a Szentatyával való találkozást – derül ki Nagy Enikő beszámolójából.

A Szentatya @Pontifex címéről 140 karakterből álló üzenetet tett közzé a nemzetközi riói ifjúsági rendezvény megnyitása alkalmából.

„Kedves fiatalok, Krisztus bízik bennetek és rátok bízza saját misszióját: Menjetek és szerezzetek tanítványokat” – fogalmaz üzenetében Ferenc pápa.

A nyitó szentmisét július 23-án este Joao Tempesta, a város érseke mutatta be a Copacabana-tengerparton.

A Vatikán első embere repülőgéppel utazott Rióba, erről a Facebook oldalán tett közzé képeket Ferenc pápa.

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

A társadalmilag kirekesztett és rossz anyagi körülmények között élő fiatalokra hívta fel a figyelmet az a három napos találkozó, melyet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) segítségével valósítottak meg.

MTI/EPA/Maurizio Brambatti

A magyarországi és határon túli egyházmegyékből Rómába érkezett több mint 1600 magyar fiatal vesz részt kedden a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján, amelyhez Ferenc pápa is csatlakozik - mondta el Palánki Ferenc egri...

MTI-fotó Veres Nándor

A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat.

2021. április 13., kedd, Ida