Javul Nelson Mandela egészségi állapota

Téma: 

A legfrissebb jelentések szerint javul a tüdőgyulladás miatt kórházban ápolt Nelson Mandela állapota. A Pretoriában vasárnap késő este nyilvánosságra hozott közlemény szerint a 94 éves Nobel-békedíjas volt államfő, az apartheid-ellenes mozgalom vezére a hét végét stabil állapotban töltötte.

Kezelése folytatódik. A Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökét kiújult tüdőgyulladása miatt szállították kórházba. Mandela az elmúlt években többször szorult kezelésre egészségügyi problémák miatt. 2012 végén tüdőgyulladással kezelték egy pretoriai klinikán, majd epekőműtétet hajtottak végre rajta. Ezután johannesburgi otthonában ápolták. "Teljes a bizalmunk az őt kezelő orvoscsoportban, és tudjuk, mindent megtesznek, hogy helyreállítsák egészségét" - mondta Jacob Zuma dél-afrikai elnök. Zuma köszönetet mondott a dél-afrikaiaknak, amiért a húsvéti istentiszteleteken imádkoztak Mandeláért. Ugyancsak köszönetet mondott a külföldi kormányoknak a Mandela gyógyulásáért küldött jókívánságokért. Nelson Mandela a faji megkülönböztetés elleni küzdelméért csaknem három évtizedet töltött börtönben, és csak 1990 februárjában bocsátották szabadon.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink

Meghalt Nelson Mandela

Kilencvenöt éves korában elhunyt Nelson Mandela - közölte csütörtökön a dél-afrikai elnök. Nelson Mandelát johannesburgi otthonában érte a halál csütörtökön - mondta Jacob Zuma.

Folyamatosan javul a 95. születésnapját ünneplő Nelson Mandela egészségi állapota Jacob Zuma dél-afrikai elnök hivatalának csütörtöki közleménye szerint.

MTI Fotó

Negyvenmilliárd forintból nyolcvan fejlesztés valósul meg országszerte, amelynek eredményeként százezer hektáron javul a természeti környezet állapota – közölte az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1-en.

Javul a csaknem halálra vert miskolci férfi állapota

Jobban van az a 26 éves fiatal férfi, akit vasárnap hajnalban vertek össze Miskolc belvárosában – mondta el a városházi lapnak, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, miután látogatást tett a kórházban fekvő áldozatnál.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián