Jön a mostaninál tízszer gyorsabb wifis net

Téma: 

Az új chipeknek köszönhetően jelentősen felgyorsul majd a wifis internetkapcsolatok sebessége.

Egy-másfél éven belül kerülnek a boltokba azok a routerek, melyek a jelenleg a piacon lévő 2,4 és 5 GHz-es sávszélességek mellett támogatják majd a 60 GHz-et is, így a ma elérhető wifis netkapcsolatokénál jóval gyorsabb sebességet tesznek majd lehetővé. A 802.11ad szabvány az otthoni internet terén jobb minőségű filmek és játékok miatt fontos, a kkv-szektorban pedig hozzájárul ahhoz, hogy a wifi teljes mértékben kiválthassa a vezetékes hálózatokat.

A chipgyártó Marvell bejelentése szerint az izraeli Wilocity startuppal léptek parnerségre azért, hogy olyan routerek születhessenek, melyek egyaránt támogatják a 2,4, az 5 és a 60 GHz-es hullámsávos működést is. A Wilocity korábban hasonló megállapodást kötött a Qualcomm-mal is – emlékeztet a Business Insider.

Kapcsolódó cikkeink

– A mai naptól már száz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta húszezer körül van azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást.

A mai naptól már kétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta több mint harmincezer körül van azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

"Az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait" - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos