Kárpátalja elcsatolására hajaznak a kelet-ukrajnai események

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2014 - 10:03am

Téma: 

Kárpátalja egyik vezető politikusa úgy látja, hogy megye Szovjetunióhoz történt csatolása és a mai kelet-ukrán régiók elszakítására irányuló törekvések kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

Az, ahogyan az orosz haderő próbálja elszakítani a keleti országrészt Ukrajnától, nagyon emlékeztet arra a módszerre, ahogyan a szovjet hadsereg csatolta egykor a Szovjetunióhoz Kárpátalját – írja Facebook-profilján az Egységes Centrum (JeC) párt elnöke, Viktor Baloga. Szerinte ami akkor a SZMERS (a szovjet kémelhárítás) volt, ugyanazt a szerepet tölti most be a GRU (az orosz Központi Hírszerző Hivatal). S még egy közös vonás: a földrajzi-politikai kombinációk alapvető eszköze akkor is és most is egy zömében tanulatlan, zárkózott, eltunyult társadalmi réteg volt, amelyben csupán a minden és mindenki elleni gyűlölet izzott, s amelyet a legkönnyebb manipulálni.

Kárpátalja elcsatolására hajaznak a kelet-ukrajnai események

Ezen kijelentésével a kárpátaljai politikai életet döntően uraló Baloga-klán feje – aki 2004 óta Ukrajna összes államfőjének környezetében megfordult – akarva-akaratlanul is elismerte, hogy Kárpátaljának a Szovjetunióhoz történt csatolása tulajdonképpen törvénytelen eszközökkel és módon történt.

-boon.hu-

Kapcsolódó cikkeink