Kifulladni látszik a francia sárgamellényes mozgalom

Téma: 

A korábbiaknál jóval kevesebben, csak mintegy háromezren vonultak utcákra a kormány intézkedései ellen tiltakozva sárga láthatósági mellényben szombaton Franciaországban.

 

A Franceinfo hírcsatorna a párizsi belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva azt jelentette, hogy kora délutánig az egész országban mintegy 3200 ember tüntetett, közülük mintegy 1100-an a fővárosban.

MTI/AP/Thibault Camus

Az előző hétvégén a mozgalom még mintegy 15 000 embert tudott mozgósítani. A sárgamellényesek november óta tiltakoznak szombatonként Emmanuel Macron és centrista kormánya reformintézkedései ellen.

Eleinte még százezreket tudtak utcára szólítani, és a megmozdulások több alkalommal erőszakos összecsapásokba torkolltak a tiltakozók és a biztonsági erők között.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Thibault Camus

 

Kapcsolódó cikkeink

A magyar társadalom józan többségét – politikai beállítottságtól függetlenül – sokkolta az, ami 2013. szeptember 29-én a Bajnai Gordon vezette Együtt - PM és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös politikai rendezvényén történt.

Terjed az ingyenélési mozgalom

Az angolban és a franciában külön kifejezést találtak fel rá: angolul freeganism, franciául gratuivorisme a kissé kényszeredett neve annak a mind több hívet toborzó alternatív életformának, amely a fogyasztás kultuszának és a pénznek hátat fordító világot hirdeti, és mind...

Az amerikaiak megpróbálták félrevezetni a szövetségeseket?A NATO katonai hírszerzési információi, miszerint Oroszország Ukrajna megtámadására készült volna, nem feleltek meg a valóságnak – közölte a francia katonai hírszerzés főnöke, Christophe Gomart még...

Botrány után - Különvált a francia elnöki pár

Különvált a francia elnöki pár két héttel azután, hogy egy bulvármagazin leleplezte: Francois Hollande államfőnek viszonya van Julie Gayet színésznővel. A hírt a köztársasági elnök maga közölte szombat este a francia hírügynökséggel.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit