Kijevi fordulat - Janukovics elfogadta a miniszterelnök lemondását

Téma: 

Elfogadta Mikola Azarov miniszterelnök és kormánya lemondását kedden Viktor Janukovics ukrán elnök és Szerhij Arbuzov eddigi első miniszterelnök-helyettes vezeti majd az ügyvezető kabinetet - jelentették be Kijevben.
Az államfői hivatal honlapján közzétett rendelet szerint a kabinet a következő kormány megalakításáig ügyvezetőként a helyén marad.

Szerhij Arbuzov szóvivőjének közlése szerint Janukovics felkérésére Arbuzov vezeti majd az ügyvezető kormányt.

Az ukrán törvények értelmében az új kormányt két hónapon belül kell megalakítani.

Az MTI kijevi értesülése szerint a kijelölt miniszterelnök közeli kapcsolatban áll a Janukovics családdal, üzlettársa és barátja az elnök fiának, Olekszandr Janukovicsnak.

Kapcsolódó cikkeink

 Ostromállapot Kelet-Ukrajnában, visszatérhet Janukovics

Egy orosz lap elemzője szerint Viktor Janukovics megbuktatott orosz elnöknek készíthetik elő a terepet a donyecki oroszbarát szakadárok.

Tüntetők ellenőrzése alatt a kormánynegyed - Janukovics elhagyta Kijevet

A kijevi tüntetők szombatra virradóra teljes ellenőrzésük alá vonták a kormányzati negyedet, a parlament, az elnöki és a miniszterelnöki hivatal, illetve a belügyminisztérium épületét is - közölte Andrij Parubij, az ellenzéki Haza (Batykivscsina) párt képviselője, a...

MTI Fotó

Megkapta Kijevtől a befogadó nyilatkozatot (agrément-t) Íjgyártó István, Magyarország leendő új ukrajnai nagykövete – derült ki a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál által csütörtöki cikkből.

MTI/EPA/Clemens Bilan

Menekültpolitikai fordulat kezdődik Németországban a tranzitközpontok kiépítésével – hangsúlyozta Horst Seehofer német belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).

2019. november 21., csütörtök, Olivér