Kilövés után lezuhant egy orosz Proton hordozórakéta

Téma: 

Egy orosz rakéta felbocsátása után nem sokkal visszazuhant a felszínre, ezzel elpusztítva a fedélzetén szállított három navigációs műholdat.

A helyi idő szerint kedd hajnalban a Bajkonur Kozmodromból felbocsátott Proton hordozórakéta felett nem sokkal a fellövés után elvesztették az irányítást.

A kilövést megörökítő felvételeken látszik, hogy a 17 emeletes rakéta elindul, majd forogni kezd és visszazuhan a felszínre. A becsapódás előtt kigyulladt, majd elkezdett szétesni.

Az orosz Hrunyicsev kutatóközpont fejlesztette hordozórakéta három Glonassz navigációs szatellitet szállított. 2013-ban ez volt az ötödik alkalom, hogy Proton rakétát lőttek fel.

Kapcsolódó cikkeink

Egy TU-154-es repülőgép a Ferihegyi Repülőtéren. Illusztráció. MTI Fotó H.Szabó Sándor

A Fekete-tengerbe zuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe.

Lezuhant egy ultrakönnyű sportrepülőgép csütörtökön eddig tisztázatlan körülmények között a Fejér megyei Úrhida közelében, a két utas közül az egyik meghalt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

EPA/Helen Rimmer

Egy francia hajó mélytengeri jeleket fogott be a Földközi-tengeren, minden valószínűséggel az EgyptAir lezuhant járatának egyik fekete dobozából.

2019. május 23., csütörtök, Dezső