Kivonulnak a franciák a szlovák áramszolgáltatóból

Téma: 

A francia Electricité de France (EdF) az SSE közép-szlovákiai áramszolgáltatóban lévő 49 százalékos érdekeltségének eladását tervezi. A társaság első lépésben összegyűjteti azon információkat, amelyeket a lehetséges vásárlóknak kell majd bemutatnia.

A potenciális vevők között van a Penta és a J&T pénzügyi csoport, valamint a CEZ cseh energiakonszern. A franciák 2002-ben 160 millió euróért vették meg a részvénycsomagot, és azóta 100 milliót kerestek rajta.(Hospodarské Noviny)

Kapcsolódó cikkeink

AP

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, miután kilenc államot érintő közel-keleti útjának aktuális állomásán, Kairóban egyiptomi vezetőkkel tárgyalt, csütörtökön megerősítette, hogy az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából.

Matolcsy: másfél éven belül négy nagybank is kivonulhat

Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben.

Szupersztár, messiás, a világ reménye – ezekkel a jelzőkkel illették Barack Obamát, amikor öt évvel ezelőtt először választották meg az Egyesült Államok elnökévé. Bár azóta sokan csalódtak az első fekete amerikai elnökben, támogatóinak egy része továbbra is hű hozzá.

MTI Fotó

Új év, új árcímkék a tartós tejeken – január elsejétől öt százalék lesz a tartós tejek áfája. A változást a szakmai szervezetek üdvözlik, és úgy látják, hogy a hazai tejágazat helyzetét javítja a forgalmi adó mérséklése.

2019. június 27., csütörtök, László