Kónya Ádám a 68. helyen végzett a sífutók sprintversenyében

Téma: 

Kónya Ádám a 68. helyen végzett kedden a férfi sífutók klasszikus stílusú egyéni sprintversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A 80 fős mezőny tagjait 15 másodpercenként indították a selejtezőben, melyből a legjobb harminc lépett tovább. A magyar résztvevő 65-ös rajtszámmal rajtolt és 3:31.84 perc alatt teljesítette az 1,4 kilométeres távot az Alpensia Sífutó Központban. Utolsóként az amerikai Erik Bjornsen harcolta ki a kieséses szakaszba jutást 3:17.69-cel, míg a leggyorsabb a finn Ristomatti Hakola volt 3:08.54-gyel.

MTI Fotó

A harminc „főtáblás” a negyeddöntőben folytatja szereplését, majd következik az elődöntő és a döntő.Kónya Ádám még a szabadstílusú 15 kilométeres versenyben indul majd pénteken.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

A magyar labdarúgó-válogatott a 30-ról a 43. helyre esett vissza a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vezet.

MTI Fotó Mohai Balázs

Továbbra is országszerte magas a légszennyezettség. Északkeleten egyes településeken veszélyes, és több helyen - köztük Budapesten is - egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

Hétfőre virradóra több helyen is megdőlt a legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord, Kaposváron például a leghidegebb órában is 16 Celsius-fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délelőtt az MTI-t.

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos