Következetes álláspontot képvisel az Európai Unió

Téma: 

Az unió határozottan kiáll amellett, hogy nem tárgyalható újra a brit kiválási egyezmény – ezt az Európai Tanács elnöke közölte a brit kormányfővel, miután a londoni parlament alsóháza felhatalmazta a kormányt arra, hogy kérje a bennmaradó tagállamoktól a Brexit feltételeiről tartott, tavaly novemberben megállapodással lezárult tárgyalások újranyitását.

Az Európai Unióban nem tudják, mit akarnak a britek és nem hajlandók újratárgyalni a kilépési megállapodást – ezzel a mondattal összefoglalható a 27-ek reakciója a londoni parlament alsóháza által elfogadott javaslatokról.
 
EPA

Ezekben az Egyesült Királyság nem támogatja a rendezetlen Brexitet, nem utasította a miniszterelnököt, hogy halasztást kérjen, illetve alternatív lehetőségeket javasol az ír határ átjárhatóságát garantálni hivatott tartalékmegoldás, az úgynevezett backstop-záradék helyett – jelentette a közmédia tudósítója a Kossuth Rádióban.

Emlékeztetett: a kilépési szerződés a 27-ek egyeztetett álláspontja – üzente szinte azonnal szóvivője útján Donald Tusk az Európai Tanács elnöke, megismételve az EU egységes véleményét, miszerint a megállapodás a legjobb és az egyetlen lehetséges módja az Egyesült Királyság rendezett kilépésének. Újratárgyalásról nem lehet szó.

A köznyelvbe is beépülő backstop, magyarul tartalékmegoldás garantálná, hogy a brit kilépés után nem jönne létre szigorúan ellenőrzött határ az Egyesült Királyság egyetlen szárazföldi határán, Észak-Írország és az Ír Köztársaság között. Ez a Brexit-megállapodás legbonyolultabb kérdése – fogalmazott a tudósító.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

Épületek égtek Edelényben

Családi ház tetőszerkezete, melléképületek és egy garázs is kigyulladt szerdán késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, személyi sérülés nem történt, a tűzoltók még éjszaka megfékezték a lángokat - közölte az MTI-vel Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi...

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Esély a Jobb Életért Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés vezetőivel együttműködve összesen közel 20 millió Ft értékű tésztakészítménnyel támogatja a megyében élő rászorulókat, szociális intézményeket.

Tiszaújváros: Diákok a testvérvárosban

Gyönyörű lengyel városok, templomok, kolostorok, építészeti remekek látványa, sok-sok színes program, és hamisítatlan lengyel vendégszeretet – mindennek részesei lehettek a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola azon tanulói, akik a diákcsere program keretében...

Csökken Romániában a magyarok lélekszáma, de mivel ugyanilyen negatív trend érvényesül az ország összlakosságának számát illetően is, a magyarok részaránya alig változik - derült ki Veres Valér kolozsvári szociológus hétfő esti brüsszeli előadásából, amelyet az erdélyi...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan