Kozma atya Ferenc pápával koncelebrált

Téma: 

Kozma Imre atya Ferenc pápával koncelebrált a vatikáni Szent Márta Házban hétfőn bemutatott szentmisén - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke az MTI-nek.
Az irgalmasrendi szerzetes hangsúlyozta, hogy személyre szóló vatikáni meghívást kapott Ferenc pápától.
Az egyházfő minden reggel a vatikáni otthonaként kiválasztott Szent Márta Ház kápolnájában tart szentmisét papok és hívők szűk csoportjának. A hétfői együttmisézésen Ferenc pápával 12 pap koncelebrált, egyikük volt Kozma Imre atya.
"Hallatlan nagy élmény volt számomra. A papok közül az oltárnál én állhattam Ferenc pápa jobbjára. Sajátos közelségben imádkozhattunk együtt" - számolt be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki az idén ünnepli pappá szentelése ötvenedik évfordulóját. Hozzátette, hogy amikor Ferenc pápa belépett a kápolnába az volt az első benyomása: "hatalmas terheket viselő ember érkezett."
A szentmise után Ferenc pápa és Kozma atya a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi tevékenységéről beszélt egymással, valamint a betegápoló irgalmasrend szolgálatáról.
"A pápa nagyon jól ismeri a munkánkat Magyarországon és Európában egyaránt" - számolt be Kozma Imre atya. Hozzátette, hogy a pápa azt mondta neki: "Imádkozzunk egymásért és hordozzuk együtt a terheket! Mindketten közös terhet hordozunk: a szegényeket és a betegeket". Kozma atya a pápának átadott ajándékok között megemlítette azt a fényképet, mely több száz kisgyermeket örökített van rajtuk a Videoton FC labdarúgócsapat mezével, azon pedig a Máltai Szeretetszolgálat emlémájával.

mti

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Ismét Kozma Imre atyát választotta elnökké a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület országos küldöttgyűlése szombaton. Kozma atya már 26 éve vezeti az egyesület munkáját.

MTI Fotó Nyikos Péter

Az EU a befogadás jegyében helyesen bontotta le a belső határokat, azonban a külső határaira figyelnie kell, mivel azok védik az örökségét - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke szombaton, az M1 aktuális csatornának.

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő.

2019. július 20., szombat, Illés