Közös hadgyakorlatot tart az orosz és a szerb légierő

Téma: 

Közös, orosz-szerb személyzetű MiG-29-es vadászgépek és Mi-8-as helikopterek tartanak hadgyakorlatot Szerbiában október 1. és 5. között – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

A BARSZ-2018 kódnevű repülő-harcászati gyakorlaton, amelyen a szerb légierő és légvédelem 10 gépe vesz majd részt, légi célpontok elfogását, a légi harc elemeit, a komplex és a legmagasabb szintű aerobatika alakzatait, a taktikai csapásmérést, a deszant ledobását, valamint a felkutatást és a mentést fogják gyakorolni.
 
hirado.hu
 

Aleksandar Vucic szerb elnök szombaton a legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget, mert a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat mintegy 60 tagját ideiglenesen a többségében szerbek lakta Észak-Koszovóba vezényelték.

Vucicot egyébként a tervek szerint kedden fogadja majd Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Forrás: MTI
Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Igor Jegorov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa elmondta, hogy a Topol, Topol-M és Jarsz típusú hadászati rakétakomplexumok önjáró kilövőegységei harci őrjáratot teljesítenek Oroszország 6 régiójában.

 

 AP PHOTO IVAN SEKRETAREV

Az amerikai védelmi miniszter szerint növekszik a veszélye annak, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

 

Váratlan hadgyakorlatot rendelt el hétfőn Vlagyimir Putyin orosz államfő Oroszország központi katonai körzetében.

 

http://i.ytimg.com/

Brave Warrior 2015 néven nagyszabású, magyar vezetésű, többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Magyarországon szeptember 14. és október 21. között - közölte az MTI érdeklődésére a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön.

2020. május 29., péntek, Magdolna