Kurz szerint elfogadhatatlan a Juncker elleni magyar plakátkampány

Téma: 

Elfogadhatatlannak nevezte pénteken Sebastian Kurz konzervatív osztrák kancellár a magyar kormány legújabb plakátkampányában a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban megfogalmazott állításokat.

Kurz arra is kitért, hogy a kampány az Európai Néppárt (EPP) széles köreiben értetlenséget szült. A Kurz által vezetett Osztrák Néppárt (ÖVP) ugyanúgy az EPP tagja, mint a Fidesz.

EPA

Az osztrák kancellár az APA közszolgálati osztrák hírügynökséghez eljuttatott nyilatkozatában nem foglalt állást azokkal a felvetésekkel kapcsolatban, hogy ki kell-e zárni a magyar kormánypártot az EPP-ből.

Maga Juncker korábban már többször is világossá tette, hogy szerinte a Fidesznek távoznia kellene a néppártból. Ezt viszont a többi között például a német szövetségi parlament – szintén néppárti – alelnöke határozottan visszautasította.

A magyar kormányzati plakátkampányt több vezető német politikus is bírálta, anélkül, hogy a Fidesz kizárása mellett foglaltak volna állást.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Jason Szenes

Sebastian Kurz szerint az Európai Unió megosztottságának mélyüléséhez vezet, ha rákényszerítik a tagállamokra a menekültek befogadását.

MTI/EPA/Olivier Hoslet

Élesen bírálta az uniós kvótát és a schengeni megállapodások felbontását támogató tagországokat pénteki sajtótájékoztatóban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Figyelmeztette az uniós országokat: többet kell tenniük a menedékkérők uniós elosztásában....

EPA

Jean-Claude Juncker az elmúlt négy és fél évben bebizonyította, hogy alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund