A La Manche-ból mentettek migránsokat

Téma: 

A Nagy-Britanniát Franciaországtól elválasztó La Manche-csatornából mentettek ki 19 migránst, akik felfújható csónakkal próbálták elérni a brit partokat.

A brit parti őrség vasárnapi beszámolója szerint a csónak már kezdett megtelni vízzel, amikor két mentőhajó és egy helikopter a bajba jutott migránsok segítéségére sietett a délkelet-angliai Kent partjai előtt vasárnapra virradó éjjel.

Illusztráció. (MTI/AP/Olasz haditengerészet)A csónakon utazókat Dover kikötővárosába szállították, és a brit határőrség megkezdte kihallgatásukat. Nemzetiségükről egyelőre nem hangzott el tájékoztatás.A La Manche-csatorna a világ legforgalmasabb tengeri hajózó útvonala, itt közlekedik a legtöbb kompjárat Nagy-Britannia és a kontinens között, és óriási a teheráru-forgalom is.Forrás: MTIKép: Illusztráció. (MTI/AP/Olasz haditengerészet)

Kapcsolódó cikkeink

A Reuters brit hírügynökség a hírt kommentálva megjegyezte, nem szokatlan, hogy orosz hadihajók tartózkodnak a La Manche csatornában.

 Nem sértették meg egyetlen ország légterét sem, így nem jelentettek veszélyt a La Manche csatorna felett elrepülő orosz hadászati vadászbombázók - közölte Oroszország nagy-britanniai nagykövete, miután bekérették a londoni külügyminisztériumba.

Boldva: égő házból mentették ki az eszméletlen nőt

Égő házból mentettek ki a rendőrök a polgárőr egyesület vezetőjével közösen egy eszméletét vesztett nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldván. Szerencsére senkinek sem esett komoly baja. Szombaton későn délután gyulladt ki a boldvai családi ház egyik lakószobája.

2021. március 3., szerda, Kornélia