Lehet újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából

Téma: 

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Tóth Norbert a nemzetközi jogász szerint Észak-Írország helyzete még problémásabb, ám Nagy-Britannia átélt már néhány nagy átalakulást, így többek között a brit birodalom, illetve nemzetközösség reformját a 20. század első felében.

MTI/EPA/Andy Rain

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint az angolok 46 százaléka szerint inkább jó döntés volt Nagy-Britannia kilépése az EU-ból, 42 százalékuk szerint inkább rossz. (A skótok 2014-ben már szavaztak a függetlenségről, ám akkor 85 százalékos részvétel mellett 55 százalékuk nem támogatta. A Brexit azonban sokak szerint új helyzetet eredményezett.)

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI/EPA/Andy Rain

Kapcsolódó cikkeink

zaol.hu

Az elektronikus cigarettát csak ott lehet használni, ahol dohányozni is lehet, automatából az ilyen eszköz, illetve az utántöltő patronja sem árusítható, a forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni - egyebek mellett ezeket tartalmazza az az...

Shutterstock

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

2020. február 22., szombat, Gerzson