Lengyelország nem szavazza meg a Magyarországgal szembeni esetleges szankciókat

Téma: 

Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges szankciók ellen fog szavazni az európai intézményrendszer különböző fórumain – közölte a lengyel külügyminisztérium szerdán.

A tárca honlapján megjelent közlemény szerint Lengyelország külügyminisztériuma aggodalommal tekint az Európai Parlament szerdai döntésére, amely támogatja Magyarország ellen az uniós alapszerződés hetes cikke szerint indítandó eljárást.
 
AP
 

Hangsúlyozták: “minden EU-tagállamnak szuverén joga olyan belső reformokat végrehajtani, amelyeket megfelelőnek tart. Az egyes tagállamokkal szemben indított eljárások egyedül azt a célt szolgálják, hogy a tagállamok közötti megosztottság mélyüljön, egyúttal pedig az állampolgárok európai intézményekbe vetett hite tovább csökkenjen”.

Forrás: MTI

Kép: AP

Kapcsolódó cikkeink

Kanada bár támogatna egy nemzetközi katonai akciót Szíriával szemben, abban nem fog tevékenyen részt venni - közölte Stephen Harper kanadai kormányfő a Washingtonnal való egyeztetést követően csütörtökön.

http://explorertravel.hu/

Az Izrael külföldi hírszerzésével foglalkozó titkosszolgálat, a Moszad - Benjámin Netanjahu miniszterelnök keményvonalas álláspontjával ellentétben - úgy véli, ha az amerikai törvényhozás szigorítja az Iránra nehezedő szankciókat, az az atomtárgyalások összeomlásához...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan