Lövések az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán

Téma: 

Lövöldözés tört ki hétfőn az amerikai haditengerészet logisztikai és műszaki parancsnokságán (NAVSEA).A médiában megjelent jelentések szerint három-öt lövés dördült el, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint legkevesebb egy ember megsérült. A CBS televízió négy sebesültről tud. A támadó a CNN szerint elbarikádozta magát a NAVSEA épületében.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó fővárosi terület (Navy Yard) környékét a hatóságok lezárták, és a CNN jelentése szerint megkezdték a 197-es épület evakuálását. A komplexumban mintegy háromezer ember dolgozik.

A Potomac túlpartján lévő, viszonylag közeli Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették a gépek fel- és leszállását.

A NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.

A The Washington Post internetes kiadásában rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a támadók ketten voltak. Korábban a lap, ugyanazt az információforrást megnevezve, még három fegyveresről írt, akik közül az egyik terepszínű katonai öltözéket viselt.

A The Washington Post úgy értesült, hogy a támadók egyikét ártalmatlanná tették, de nem világos, hogy lelőtték-e vagy elfogták. A CNN a haditengerészetre hivatkozva azt állította, hogy az egyik fegyveres halott.

Az incidensben az egymásnak ellentmondó információk szerint 10-12 személy sebesült meg, akik közül az NBC és a The Washington Post szerint négyen életüket vesztették. A halálos áldozatok számát hivatalosan nem erősítették meg.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel rendelkező személyek juthatnak be. Az incidensről a belbiztonsági minisztérium vezetői tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt.

A Navy Yard környékét a hatóságok lezárták és a Pentagon megerősítette az amerikai katonai objektumok őrizetét. A közelben található bollingi katonai reptér forgalmát felfüggesztették.

Hét környékbeli washingtoni iskolából evakuálták a tanulókat. A Potomac túlpartján lévő Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették, majd később újra engedélyezték a gépek fel- és leszállását.

Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.

Kapcsolódó cikkeink

Egyetlen tettes hajtotta végre az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán a hétfőn elkövetett vérengzést - jelentette be a washingtoni rendőrség vezetője helyi idő szerint hétfőn éjfél előtt nem sokkal.

Logisztikai központot adtak át Szikszón

Regionális logisztikai központot avattak a Borsod megyei Szikszón – a 650 millió forintos beruházást a Magyar Állam és az Európai Unió támogatta.

EPA

Határozatot fogadott el az iráni parlament, amelyben az Egyesült Államok teljes fegyveres erejét terrorszervezetté nyilvánítja – jelentette a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség kedden.

http://nol.hu/

Az új budapesti amerikai nagykövet érkezésével és az új washingtoni magyar nagykövet munkájának megkezdésével új fejezet nyílhat a két ország közötti politikai együttműködésben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 Ma reggel című...

2020. január 21., kedd, Ágnes