Luxemburgban támogatták az új afrikai Marshall-tervet

Téma: 

A francia, a holland, a belga és a luxemburgi vezetők támogatják az új afrikai Marshall-tervet, amely alapján legálisan érkezhetnének migránsok Európába – jelentett ki Kiszelly Zoltán politológus.

Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön Mark Rutte holland, Charles Michel belga és Xavier Bettel luxemburgi kormányfővel tanácskozott Luxembourgban európai uniós ügyekről, Kiszelly Zoltánt erről a találkozóról kérdezték.
 
EPA
 

A politológus elmondta, a luxembourgi tanácskozáson arra tettek javaslatot, hogy a német-török megállapodás mintájára készüljön egy európai-afrikai megállapodás is. Ez azt jelentené, hogy az elutasított afrikai menedékkérőket hazatoloncolnák, már ha visszafogadják őket, ugyanakkor helyettük mások érkezhetnének, legálisan, repülővel.

Őket azonban már kvóta alapján szét kellene osztani az európai országok között – hívta fel a figyelmet. Közölte, erről az elképzelésről Soros György májusban írt új Marshall-terv Afrikának címmel. Szerinte mivel Afrikában óriási a népességrobbanás, örülnek, ha megszabadulnak azoktól a fiatal életerős férfiaktól, akik otthon nem tudnának mihez kezdeni, csak forradalmat csinálnának.

Forrás: MTI

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Magyarország szombaton hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal.

2013. április 26-27-én Egerben csap össze Európa legjobb négy női vízilabda klubcsapata, a Marshall Bajnokok Kupája Női Vízilabda négyes döntőjének keretében.

 Az LMP klímaváltozás elleni cselekvési tervet követel

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a klímaváltozás Kárpát-medencei hatásainak mérséklésére - jelentette ki Csiba Katalin, az ellenzéki párt szóvivője.

Reuters/Goran Tomasevic

Egy hároméves, az afrikai elefántok megszámlálását célzó légi felmérés csütörtökön publikált eredményei drasztikus, 30 százalékos hanyatlást tárnak fel a faj populációiban, főként az orvvadászat folyományaként.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián