Magas Tátrába utazók figyelmébe:SMS-ben is vásárolhatunk vonatjegyet a Tátrai kisvasútra

Téma: 
Július 15-től már SMS-ben is vásárolhatunk vonatjegyet a Magas-Tátrában – áll a Szlovák Vasúttársaság közleményében.
 
 
Az utasoknak normál jegy vásárlása esetén üres szöveges üzenetet kell a 2233-as számra küldeniük.
Aki 2 órás kedvezményes jegyet szeretne, annak egy B betűt kell elküldeni a fenti számra, poggyászjegyet X, egész napos jegyet C, egész napos kedvezményes jegyet D betű elküldésével lehet váltani. Az utas az SMS elküldését követően 2 percen belül kap egy válasz SMS-t, amellyel igazolhatja a jegyvásárlást az ellenőrnek.
Az SMS-jegy 2 euróba kerül és két órán keresztül érvényes bármelyik távolságra. Ezen kívül az utasok napi jegyet is vásárolhatnak, melynek ára 4 euró. Mindkét jegynek van olcsóbb verziója.
 
title]

 

„Ez egy újabb lehetőség arra, hogy az emberek gyorsabban juthassanak menetjegyhez” – nyilatkozta Jozef Schmidt, a társaság elnöke. Az új szolgáltatás főleg akkor jön jól, ha olyan helyen szállunk fel a vonatra, ahol egyáltalán nincs, vagy már nincs nyitva a pénztár.
 
Az SMS-jegy a Magas-Tátrában 57 kilométeren érvényes, konkrétan a Tátrai Elektromos Vasút (TEŽ) útvonalán Csorbatótól Ótátrafüreden keresztül Poprádba vagy Tátralomnicra, a fogaskerekűn Csorbáról Csorbatóra és a Poprád - Studený Potok – Tátralomnic vasútútvonalon.  „Fokozatosan szeretnék kiterjeszteni ezt a szolgáltatást a többi vasútvonalra is” – mondta a Szlovák Vasúttársaság elnöke.
 
A Magas-Tátrában a vonatokon nincsenek kalauzok, ellenőrök ellenőrzik a jegyeket. Az utasoknak előre meg kell vásárolni a jegyet, amit aztán a vonaton érvényesíteni kell. Ha érvénytelen a jegy, vagy nem lett érvényesítve, 30 € büntetést kell fizetni.
 
A fordító megjegyzése: A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ez az új szolgáltatás csak az Orange Slovakia, a szlovák Telekom és az O2 Szlovákia hálózatán érhető el.

 

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkeink

Biztonságos az interneten vásárolni vonatjegyet – független tanúsítvány a vasúttársaság online rendszeréről

Az elmúlt öt év tapasztalatai, több mint 1,7 millió online vásárlás és egy független minősítés alapján is megbízható és biztonságos a MÁV-START internetes menetjegyváltási rendszere.

MTI Fotó

A következő napokban egyre nagyobb területen érheti el a nagyon magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja - hívták fel a figyelmet a hivatalos tisztiorvosi Facebook-oldalon.

Magas a pollenkoncentráció: nem csak a parlagfű van jelen

Továbbra is többféle allergén okozhat tüneteket az allergiásoknál, szinte az egész ország területén piros, illetve vörös riasztás van érvényben.

MTI Fotó

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható – hangzott el az M1 vasárnap déli Híradójában.

2020. január 21., kedd, Ágnes