A magyar gazdák érdekeit az USA-val szemben is védeni kell – Európa nem kerülhet hátrányba az állatjóléti szabályok miatt

Téma: 

A Fidesz európai parlamenti delegációja az Európai Parlament mai strasbourgi ülésén nem szavazta meg az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi megállapodásról szóló jelentést.

Glattfelder Béla, fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: a tárgyalások még nem kezdődtek meg a két fél között, a Tanács várhatóan júniusban alakítja ki az Európai Bizottság tárgyalási mandátumát. A jelenlegi jelentés az Európai Parlament ezzel kapcsolatos álláspontjáról szól.

A képviselő üdvözölte, hogy az érzékeny mezőgazdasági ágazatok védelméről szóló módosító javaslata beépült a jelentésbe. Ugyanakkor a magas szintű európai élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi és állatjóléti szabályok megőrzését célzó javaslata elutasításra került.

A Fidesz európai parlamenti delegációja a nemzetközi kereskedelempolitika legfontosabb kérdésének mindig is az európai és magyar gazdák érdekeinek megvédését tartotta. Ennek egyik alapvető garanciája, hogy az importtermékeknek ugyanazokat az élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi, állatjóléti és egyéb előírásokat kell teljesíteniük, mint az európaiaknak.

Mivel az USA-val kapcsolatos jelentés ezt a feltételt nem tartalmazza, a fideszes európai parlamenti képviselők nem támogatták azt.

Kapcsolódó cikkeink

Pünkösdkor Isten legfőbb üzenete az, hogy meg kell változni, hogy "új menetrend szerint és új menetirányba" kell elindulnunk a tétovasággal, a bezárkózással, a haszontalansággal és a léleknélküliséggel szemben - mondta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök...

Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenleg Heves, Pest, Nógrád és Veszprém megye egyes kistérségeire tartja érvényben elsőfokú, azaz citromsárga riasztását, amelyet adott ónos eső kialakulásnak veszélye miatt adott ki.

Colifertőzés veszélye miatt forralni kell az ivóvizet Recsken

Colifertőzés veszélye miatt Recsken fel kell forralni a vezetékes ivóvizet fogyasztás előtt - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szerda este.

 

2019. augusztus 19., hétfő, Huba