Magyar Konyha Hete lesz Kárpátalján

Téma: 

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács ülésén szavazták meg a rendezvényt, amelyhez már több étterem is csatlakozott. Február 27-től március 5-ig fog tartani a rendezvény, óriási kedvezmények várják majd az érdeklődőket.

A rendezvényhez  már több kárpátaljai étterem is csatlakozott, speciális menüvel is készülnek, valamint az étlapon szereplő tradicionális magyar ételeket hatalmas árengedményekkel fogják majd kínálni: március 2-án 50%-os a kedvezményt, a hét többi napján pedig 25%-os kedvezményt adnak majd.

MTI Fotó

Az ötlet háttere az Európában elterjedt “torkos csütörtök” program adja, annyi különbséggel, hogy míg a legtöbb helyen általában egy napig tart a “torkoskodás”, ez a rendezvény egy teljes hétig fog majd tartani Kárpátalján.

A program célja, hogy megőrizze és átadja a fiataloknak a felmenőik által rájuk hagyott örökséget, valamint, hogy megszeressék a magyar gasztronómia ízvilágát a Kárpátaljára látogató vendégek. A magyar konyha hagyománya  a Kárpátalján élő emberek számára  olyan kincs, amit a háziasszonyokkal, a turisztikai szolgáltató szférában tevékenykedőkkel összefogva érdemes óvni, népszerűsíteni és megőrizni – írja a lap.

Forrás: hirado.hu, mukachevo.net

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Soós Lajos

A megújuló magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag – mondta Nagy István agrárminiszter a Piac konyhája – szakácsok és termelők konferenciáján pénteken Budapesten.

Nem várt sikert hozott az Erdők Hete társaságunknál, a programjainkat meg sem kellett hirdetni, mert a velünk kapcsolatban levő iskolák és óvodák már előzetesen betöltötték az összes időpontot. Ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy nálunk tovább tart az Erdők Hete.

Szombaton délután előkerült annak a 41 éves szerencsi horgásznak a holtteste, aki két hete tűnt el a Hernádban Megyaszó és Alsódobsza között.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc