Magyar turista sérült meg a Magas-Tátrában

Téma: 

Térdsérülést szenvedett egy 43 éves, magyar állampolgárságú síalpinista a Magas-Tátrában. Sérülése miatt a férfi nem tudta folytatni a túrát. Társai a légi mentők segítségét kérték. Mivel a helikopter a nehezen megközelíthető terepen nem tudott leszállni, a mentőorvos csörlővel eresztették le a sérülthöz, akit ellátás után a poprádi kórházba szállítottak - adta hírül a TASR, a szlovák hírügynökség.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Egyre több magyar turista utazik Horvátországba – mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti vezetője az M1 aktuális csatornán szombat este.

MTI Fotó

A következő napokban egyre nagyobb területen érheti el a nagyon magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja - hívták fel a figyelmet a hivatalos tisztiorvosi Facebook-oldalon.

Magas a pollenkoncentráció: nem csak a parlagfű van jelen

Továbbra is többféle allergén okozhat tüneteket az allergiásoknál, szinte az egész ország területén piros, illetve vörös riasztás van érvényben.

MTI Fotó

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható – hangzott el az M1 vasárnap déli Híradójában.

2020. január 21., kedd, Ágnes