Másfél évnyi kóma után meghalt Friso holland herceg

Téma: 

Meghalt Johan Friso holland herceg, aki másfél éve történt síbalesete óta kómában feküdt. A 44 éves herceg halálhírét a holland királyi udvar tudatta hétfőn.

Johan Friso herceget 2012. február 17-én temette maga alá egy lavina az osztrák Alpokban. Miután megtalálták, nagyjából ötven percbe telt a herceg újraélesztése. A mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) akkor kimutatta, hogy Johan Friso agya súlyos károsodást szenvedett a balesetben.

A herceget egy londoni klinikán ápolták, a múlt hónapban szállították vissza Hágába.

A holland trónról a közelmúltban lemondott Beatrix másodszülött fiának halálát a hivatalos közlés szerint az agykárosodás következtében fellépett komplikációk okozták.

Johan Friso herceg 2004-ben vette feleségül polgári származású hitvesét, két gyermekük született, a most 8 éves Luana és a 7 éves Zaria.

Kapcsolódó cikkeink

Szombaton a templomban állt oltárhoz Jamie Bernardo holland herceg és menyasszonya Viktória Cservenyák. A polgári esküvőt már csütörtökön megtartották. A 40 éves vőlegény Willem Alexander holland király unokatestvére és a Bourbon-Párma ház tagja.

http://ujszo.com/sites/default/files/photos/promoted/britain_prince_harry625206.jpg

Tíz év szolgálat után befejezte pénteken katonai pályafutását Harry herceg.

Ismét egyetemistának állt Vilmos herceg

Ismét egyetemi tanulmányokba kezdett Vilmos herceg, aki kedden első alkalommal utazott vonattal Londonból a Cambridge-i Egyetemre, hogy részt vegyen a külön számára összeállított, agrármenedzseri képesítést adó kurzuson.

Spórolásra szólította fel honfitársait kedden elhangzott trónbeszédében Vilmos Sándor holland király.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin