May: Nem engedjük, hogy a terrorizmus győzedelmeskedjen

Téma: 

Borzasztó támadás volt a Manchesterben történt terrorcselekmény, különösen annak tekintetében, hogy az áldozatok gyerekek voltak. Ez a legaljasabb cselekmény, amit ember elkövethet - húzta alá Theresa May brit miniszterelnök Manchesterben.

A brit miniszterelnök együttérzését fejezte ki az érintettek családjaival.

MTI/AP/Rui Vieira

A legfiatalabb áldozat egy 8 éves kislány  - közölte Theresa May, aki a terrortámadást barbár cselekménynek nevezte.

Elmondta azt is, hogy a rendőrség más hatóságokat is bevonva folytatja a nyomozást. Hozzátette: szolgálaton kívüli rendőrök is felajánlották segítségüket.

“Ez az igazi brit szellem és ez fog győzedelmeskedni” – szögezte le May.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a nyári szabadtéri fesztiválok esetében a rendőrség milyen lépéseket tervez, May azt mondta: a hatóságok maximálisan igyekeznek biztosítani ezeket az eseményeket.

Theresa may ismételten aláhúzta: nem engedik, hogy a terroristák győzzenek.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Rui Vieira

Kapcsolódó cikkeink

Shutterstock

Több magyar szakembert is bevontak a RED-Alert nemzetközi terrorellenes programba. A merénylővé válás útját végigkövető, illetve a támadásokat megelőző európai jelzőrendszer a mesterséges intelligencia és a hálózatkutatás módszereit használja fel.

MTI/AP/Thibault Camus

A radikalizálódás egyik színtere a börtön, mivel nincsenek elkülönítve azok az elítéltek, akik nem feltétlenül terrorcselekményt hajtottak végre, de köztudottan radikálisok – nyilatkozta Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója a Kossuth Rádió 180 perc...

2019. június 27., csütörtök, László