Még négy uniós ország támogatására van szüksége a székelyeknek

Téma: 

Pesty László közölte: a múlt héten végre szignifikánsan elkezdett növekedni a spanyolországi aláírók száma. Napokon belül várhatóan a horvát, esetleg a szlovén, litván, ír, illetve osztrák grafikonok is megmozdulnak – fűzte hozzá az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Mint mondta, a petíció sikeréért egy kartonnetvörk nevű digitális mozgalmat is indítottak, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy egyszerű kartonlapra írják fel a signiteurope.comot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

MTI Fotó

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult; a koronavírus-járványra tekintettel hat hónappal, november 7-ig meghosszabbították az aláírásgyűjtési időszakot azon kezdeményezések esetében, amelyek 2020. március 11-én már folyamatban voltak.

Az európai polgári kezdeményezés jogintézménye lehetővé teszi, hogy az Európai Unió állampolgárai közvetlenül felkérjék az Európai Bizottságot, terjesszen elő jogalkotási javaslatot a hatáskörébe tartozó területen.

A polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Elszámoltatná a CÖF a nemzeti vagyon kezelőit

Meg kell vizsgálni, hogyan gazdálkodtak a 2002 és 2010 közötti kormányok a nemzeti vagyonnal - véli a Civil Összefogás Fórum (CÖF), amely szerint az ügyben fontos tisztán látni, számonkérhetők lehetnek a most összefogást tervező ellenzéki politikusok.

Elmarad a Hegyalja Fesztivál

Elmarad a Hegyalja Fesztivál: a területen zajló és tervezett munkálatok miatt nem lehet biztonsággal megrendezni az idén az eseményt - erősítette meg a fesztivál Facebook oldalán közölt hírt a szervezőség.

Kiválasztották a Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny döntőseit!

A 2013. március 9-én, a Larus Rendezvényközpontban megrendezendő Miss Colours Hungary 2013 szépségverseny döntősei személyes interjú keretében is bemutatkoztak a zsűri előtt.

Felzárkózási programok segítik a hátrányos helyzetű településeket

A kormány elsődleges feladatának tekinti a társadalmi felzárkózás fejlesztését, ezért mintegy 101 település 2657 családjának nyújt segítséget a Szociális Földprogram jóvoltából.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente