Megcsapolta a dízelbotrány az Audi nyereségét

Téma: 

A dízelbotrány megcsapolta az Audi nyereségét, és a hibás Takata légzsákokkal ellátott autók visszahívása tovább rontotta az eredményt.

A német gépkocsigyár pénteken közölte, hogy az első háromnegyed évben nettó nyeresége 2,1 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 3,3 milliárd euróval szemben.

MTI/EPA/Ian Langsdon

Az Audi beszámolója szerint a rendkívüli tételek összesen 885 millió euróval rontották az eredményt, ezen belül a dízelbotrány 752 millió veszteséget okozott.

A Volkswagen prémiummárkákat gyártó leányvállalatának eladásai ugyanakkor tovább nőttek, még az Egyesült Államokban is, ahol szeptemberben kirobbantották a botrányt az emissziós adatok meghamisítása miatt.

Az Audi az év első kilenc hónapjában 1,58 millió autót adott el, 4 százalékkal többet, mint a múlt és első háromnegyedében. Az Egyesült Államokban 3,2 százalékkal 152 ezer darabra nőtt az értékesítés.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Kapcsolódó cikkeink

Az igazgató az ingolstadti Audi AG-től vált a magyar vállalathoz. Az okleveles gépészmérnök 14 éve dolgozik az Audi AG-nél.

MTI/EPA/Martial Trezzini

A jövőben Győrben készül a korábban spanyolországi Martorellben gyártott Audi Q3, a cég legkisebb szabadidő-autója, miután a német Audi AG változtatott globális termelési hálózatán - tájékoztatta az Audi Hungaria Motor Kft.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összességében visszafoghatja beruházásait az Audi, ám az Audi Hungariánál a győri gyárban mégis minden idők legjobb évére számítanak; további fejlesztéseket hajtanak végre, a létszámot nem csökkentik - írta hétfői számában a Népszabadság.A lap közlése szerint...

2020. december 3., csütörtök, Ferenc