Meghosszabbították a földközi-tengeri ENSZ-missziót

Téma: 

Egy évvel meghosszabbította szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsa azt a határozatát, amely lehetőséget ad a Földközi-tengeren közlekedő hajók átkutatására az embercsempészek lebuktatása érdekében.

 

A határozat értelmében az ENSZ tagállamai és regionális szervezetek, így az Európai Unió átvizsgálhatják és lefoglalhatják az embercsempészek járműveit a nyílt tengeren 2019. október 3-ig.

EPA

Antoine Michon francia diplomata New Yorkban kiemelte, hogy a határozatnak jelentős szerepe van az embercsempészek elleni harcban, a művelet az ENSZ főtitkára szerint életek tízezreit menti meg évente.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

A szíriai partokhoz vezényelt még egy rombolót az Egyesült Államok, ideiglenesen ötre növelve ezzel a robotrepülőgépekkel felszerelt hadihajóinak számát a Földközi-tenger keleti medencéjében - közölte a francia hírügynökséggel csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium...

Illusztráció

Gyilkos tengeri csillagok fenyegetik az ausztráliai Nagy-korallzátonyt, öt-tíz év alatt akár teljesen elpusztíthatják koralljait - hívták fel a figyelmet a veszélyre ausztrál kutatók.

Hszinhua/Sipa USA

A világ legnagyobb, 1,55 millió négyzetkilométeres tengeri rezervátumát hozzák létre a Déli-óceánon, ebben állapodott meg 24 ország és az Európai Unió pénteken Ausztráliában.

Egy 5,5 méteres szíjhal teste lebegett az óceánban. A szíjhalak csaknem ezer méteres mélységben élnek a nyílt tengeren, így igen ritkán látni őket. Róluk születtek a tengeri kígyókról szóló legendák.

2020. január 22., szerda, Vince,Artúr