Megkezdik az illegális bevándorlók kitoloncolását az Egyesült Államokban

Téma: 

Részben új korszak kezdődhet a bevándorlásban vasárnaptól az Egyesült Államokban. Donald Trump ígérete szerint legalább tíz városban elkezdik begyűjteni az illegális bevándorlókat, hogy aztán kitoloncolják őket. Becslések szerint tizenkétmillió illegális bevándorló lehet az országban. Azokban az államokban és városokban, ahol liberális, demokrata vezetés van, eddig általában papírok nélkül is megtűrték őket – hangzott el az M1 Híradójában.

 

A Híradóban közölt képeken bevetésre indulnak a Bevándorlási és Vámügyi Hivatal munkatársai. New Yorkban, Miamiban, Los Angelesben, Chicagoban és még másik hat nagyvárosban kezdik meg az illegális bevándorlók begyűjtését. A razziák több napig tartanak majd.

EPA

Donald Trump amerikai elnök pénteken újságíróknak megerősítette, hogy tíz nagyvárosban megkezdik a migránsok kitoloncolását.

Ezek az emberek illegálisan jutottak be az országunkba, mi pedig legálisan küldjük el őket. Ez ilyen egyszerű – fogalmazott Donald Trump amerikai elnök hozzátéve, legelőször azokat küldik el, akik valamilyen bűncselekményt követtek el, hogy saját hazájukban állítsák őket az igazságszolgáltatás elé.

Az akciók során a Bevándorlási és Vámügyi Hivatal munkatársai elsősorban kétezer olyan illegális migránst keresnek meg, akiknek a kitoloncolását már korábban elrendelték, de ők a bírósági felszólítás ellenére sem hagyták el az országot. Donald Trump azt mondta, az akció nem titkos, de senkit sem értesítenek majd a razzia megkezdéséről.

A letartóztatottakat kitoloncolásuk előtt gyűjtőközpontokban helyezik el. Egy ilyenbe látogatott el Mike Pence alelnök is Texasban. Válsághelyzet van az ország déli határán, amit az embercsempészek idéztek elő. Kihasználták az amerikai törvények kiskapuit és családokat vettek rá arra, hogy tegyék meg a nehéz és veszélyes utat Amerika irányába – fogalmazott.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt.

 

EPA

James Mattis amerikai védelmi miniszter már utasította is Joseph Dunfordot, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökét az új dél-ázsiai stratégia megvalósításának előkészítésére - derült ki a védelmi miniszter helyi idő szerint későn este kiadott...

Jövő héttől véget ér a nyári szünet a Miskolci Renegades játékosainak. A 2013-14-es szezonban a csapat legfontosabb célja a Divízió II.-ben való eredményes részvétel, erre már szeptembertől edzőmérkőzésekkel készülnek.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tették le a miskolci elkerülő alapkövét szerdán.

2020. november 30., hétfő, András,Andor