Megtalálhatták a lezuhant egyiptomi gép feketedobozát

Téma: 

Egy francia hajó mélytengeri jeleket fogott be a Földközi-tengeren, minden valószínűséggel az EgyptAir lezuhant járatának egyik fekete dobozából.

Megtalálhatták a közel két a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép két feketedobozának egyikét - közölte szerdán az egyiptomiközlekedési minisztérium a katasztrófa körülményeit vizsgáló testületre hivatkozva.

EPA/Helen RimmerEgyelőre még nem tudják, hogy melyik feketedoboz jeleit fogták be: a pilóták beszélgetéseit vagy a repülési adatokat rögzítő adatokat.Ha bebizonyosodik, hogy a mélytengeri jelek valóban az egyik feketedobozból jönnek, elindulhat a helyszínre egy speciális hajó, amely fel tudja hozni a tengerfenékről a berendezést. Ez körülbelül egy hetet vesz majd igénybe.Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett, körülbelül 35 perccel a tervezet leszállás előtt, épphogy belépve az egyiptomi légtérbe. Azóta csak néhány sodródó roncsdarabot, illetve emberi testrészeket találtak a tengerben a görög Kárpathosz sziget közelében, a géptest nem lett meg.Forrás: hirado.huKép: EPA/Helen Rimmer

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A magyar vasúti járműgyártás a valaha volt legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól, ez a két ország közötti gazdasági együttműködés eddigi legkomolyabb eredménye – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kairóban.

http://upload.wikimedia.org/

Az eddigi legnagyobb ismert ókori egyiptomi erőd 3000 éves romjait és alapjait tárták fel a Sínai-félszigeten fekvő Tell-Habua lelőhelyen a The Cairo Post hírportál szerint.

2020. október 25., vasárnap, Blanka,Bianka