Megvétózták az aleppói tűzszünetet a kínaiak és az oroszok

Téma: 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozata szerint hétnapos tűzszünetet hirdettek volna a szíriai Aleppóban, de Oroszország és Kína hétfőn megvétózta.

 

Oroszország immár hatodik, Kína pedig ötödik alkalommal emelt vétót a BT Szíriával kapcsolatos határozatával szemben 2011, vagyis a konfliktus kirobbanása óta. A 15 tagú BT-ben Venezuela szintén a határozat ellen szavazott, míg Angola tartózkodott. A többi 11 állam támogatta a javaslatot.

A Spanyolország, Egyiptom és Új-Zéland által beterjesztett határozattervezet a konfliktus minden résztvevőjét a harcok beszüntetésére szólította fel, hogy a létfontosságú segélyszállítmányok bejuthassanak a városba.

Kapcsolódó cikkeink

Egy friss felmérésből kiderült, az oroszok több mint fele úgy véli, hogy népüknek komoly szerepe volt a világtörténelem alakításában.

Az oroszok 700 millió köbméter gáz számára foglaltak le kapacitást a magyarországi gáztárolókban – írja a Napi Gazdaság szerdai száma.

 

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP - GETTY IMAGES

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) június elején végzett közvélemény-kutatásában másfélezer embert kérdeztek meg 43 orosz régióban. Harminchat százalékuk választotta az orosz elnököt erkölcsi szempontból a legtekintélyesebbnek.

 

Fürdőzők pihennek a hévízi gyógytó partján. MTI Fotó: Czika László

Szállodát, sok panziót és több száz egyéb ingatlant, lakóházat vásároltak az utóbbi években orosz állampolgárok és befektetők Hévízen - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

 

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert