Merkelnek kulcsfontosságú az afrikai útjának sikere

Téma: 

Horváth József szerint Angela Merkel német kancellárnak kulcsfontosságú, hogy afrikai útja alatt külpolitikai sikereket tudjon felmutatni, ezzel csitítva a német belpolitikai kedélyeket. A biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a szenegáli elnök már ígéretet tett az embercsempészek megfékezésére a német kancellárnak.

Szenegál Afrika területét nézve kis ország, de migrációs szempontjából elhelyezkedése fontossá teszi, tengerpartjáról Észak-Afrika és akár Marokkó is könnyen elérhető, ahonnan az embercsempészek útvonala egyenesen Spanyolországba vezet – fűzte hozzá.
 
EPA
 
Forrás: MTI
 
Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Domenic Aquilina

Kis híján dührohamot kapott Angela Merkel német kancellár, mikor megtudta, hogy Jean-Claude Juncker egy Theresa May-jel folytatott botrányos vacsora titkos részleteivel szórakoztatja a sajtót.

EPA/Kay Nietfeld

Tisztelet és megbecsülés illeti meg Angela Merkelt menekültpolitikájáért - jelentette ki II. Abdalláh jordániai király pénteken Berlinben a német kancellárral folytatott megbeszélése előtt.

Reuters/Goran Tomasevic

Egy hároméves, az afrikai elefántok megszámlálását célzó légi felmérés csütörtökön publikált eredményei drasztikus, 30 százalékos hanyatlást tárnak fel a faj populációiban, főként az orvvadászat folyományaként.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián