Migránsokból toboroznak az arab bűnbandák

Téma: 

Kihasználják a menekültáradat okozta káoszt és a bevándorlók kiszolgáltatott helyzetét a Berlinben élő arab bűnbandák, és kedvükre válogatnak a migránsokból.

Az arab családok által működtetett bűnbandák fiatal, erős migránsokat toboroznak Berlinben - írja a Die Welt német újság helyi rendőrök jelentéseire alapozva.A nyomozásból kiderült, hogy a bandák azokat a fiatal migránsokat nézik ki maguknak, akiknek nincsenek családtagjaik, vagy esetleg több pénzre van szükségük, és rövid időn belül bevonják őket a kábítószer-kereskedelembe és velük végeztetik el a bandaháborúk "piszkos harcait" is.

Twitter/ReutersA klánok megelőzik a hatóságokat: gyorsan magukhoz csalogatják a bevándorlókatFőleg a nemrég érkezett menedékkérők csatlakoznak szívesek a "klánokhoz", hiszen sem a várost, sem a lakosságot nem ismerik, a német hatóságok pedig nem tudnak velük foglalkozni.Sok bevándorlónak megéri átváltani a rizikós életstílusra, mert a német börtön még mindig jobb opciónak tűnhet számukra, mint a háború sújtotta terület, ahonnan érkeztek.A bűnbandák nemcsak követelnek, jutalmat is ígérnek: aki beáll soraikba, annak a családjáért felelősséget vállalnak. A jelentésből kiderült, hogy ezt az ígéretüket sem tartják be.A német bűnügyi hivatal már évek óta harcol a bűnbandák kábítőszer-kereskedelemre szakosodott klánjaival: a berlini alvilági figurák állítólag olyan kapcsolatrendszert alakítottak ki, hogy csak hosszadalmas és költséges vizsgálatokkal lehet beférkőzni közéjük.A lap szerint a berlini szervezett bűnözés vezéralakjai a '70-es években érkeztek Németországba Libanonból, de tevékenységük a menekültáradat miatt komoly átalakuláson ment keresztül.2015-ben több mint egymillió menedékkérő érkezett az országba Merkel "nyitott határok"-politikájának köszönhetően.A lakosság 80 százaléka azóta már ellenzi a kancellár döntését, de a 2011-es szíriai polgárháború negyedmillió polgári áldozata a 21. század népvándorlását vonta maga után, Németország pedig úgy döntött, hogy a 20. századi agresszor szerepét az oltalmazóra kívánja felcserélni.Forrás: hirado.huKép: Twitter/Reuters

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Étienne Laurent

Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden "hazafias" francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra.

Orbán Viktor szerint az arab-magyar üzleti kapcsolatok előtt semmilyen politikai, jogi vagy gazdasági akadály nincs, "Magyarországon a kapu szélesre van tárva". A miniszterelnök erről hétfőn beszélt Budapesten, az I.

Előkészítik az építkezést a Homokhátságon 2015. július 27-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Mórahalmon és Szegeden megkezdődött a közfoglalkoztatottak toborzása az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.Varga Márta közölte, az építéshez kapcsolódó...

2019. július 17., szerda, Endre,Elek