Monica Bellucci is játszik Kusturica legújabb filmjében

Téma: 

Monica Bellucci olasz filmsztár Emir Kusturica szerb filmrendezővel háborús drámát forgat Ljubav i rat (Szerelem és háború) címmel a dél-kelet hercegovinai városban, Trebinjében és környékén.

A szerb, a bosnyák és a horvát média nagy terjedelemben foglalkozott a hírrel, hogy a 49 éves filmcsillag, Monica Bellucci Párizsból a dubrovniki repülőtérre érkezett, majd a dél-adriai városból azonnal a 33 kilométerre levő Trebinjébe ment. A város a boszniai Szerb Köztársasághoz tartozik.

Emir Kusturica és lánya, Dunja írta a film forgatókönyvét, és a boszniai születésű Emir Kusturica játssza a film férfi főszerepét. A produkció három történetet mesél majd el: az egyik egy katonáról, a másik egy tragikus sorsú asszonyról, a harmadik egy remetéről szól. Mindhárom történet a boszniai háborút idézi (1992-1995), és misztikusan a tej köti össze a trilógiát. A film munkacíme: Na mlijecnom putu (A tejúton). Kusturica egy katonát játszik, Monica Bellucci pedig a szerelmét alakítja.

Monica Bellucci Trebinjén kívül Ljubuskiban, valamint Capljinában fog forgatni, a tervek szerint a munkálatok alatt férje, Vincent Cassel francia színész-rendező és két lánya is meglátogatja majd.

Kusturica már június elején elkezdte a munkát Szerbiában, a Mokra Gora hegységben. Úgy tervezi, hogy novemberre végez a forgatással, és jövőre a cannes-i filmfesztiválon lesz a Szerelem és háború premierje.

Kapcsolódó cikkeink

Emir Kusturica

A koszovói szervkereskedelemről készül filmet forgatni Emir Kusturica, a szerb rendezőt azonban nem látja szívesen az ottani filmművészek szövetsége, amelynek elnöke kezdeményezte, hogy a világhírű filmest nyilvánítsák nemkívánatos személlyé az országban.

Victor Ponta, Románia miniszterelnöke

Sajtónyilatkozatban közölte hétfőn Tőkés László európai parlamenti (EP) képviselő, hogy személyiségi jogai megsértése miatt bepereli Victor Pontát, Románia miniszterelnökét.Tőkés László közölte, emberi, valamint romániai és európai állampolgári méltóságában érzi...

Ismét Miskolcon a „Járműtechnikai Múzeum”  (sok képpel!)

Már megszokhatták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Miskolcon lakók, valamint az ide látogató turisták, hogy immáron 9. éve a nyár közepén 3 napra a veteránozás fellegvárává alakul át ezen térség, hiszen különleges járműmatuzsálemek járják útjait.

Szeparatista fegyveresek elfoglaltak egy tévétornyot Donyeck megyében

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett oroszbarát szakadárok elfoglaltak a tévétornyot csütörtökön a Donyeck megyei Szlovjanszkban - jelentették a helyszínről tudósító újságírók.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert