Műszaki hiba történt az egyik ukrán atomerőműben, szivárgás nincs

Téma: 

Műszaki hiba történt a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműben, de radioaktív anyag nem szivárgott ki - közölte Volodimir Demcsisin ukrán energetikai szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.

    A miniszter szavai szerint a hármas energiablokk rövidzárlat miatt állt le. Kiemelte, hogy a műszaki meghibásodás nincs kapcsolatban az atomreaktorral, és semmilyen veszélyt nem jelent a környezetre.    Hangsúlyozta: a szakemberek minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy péntekig újra üzembe helyezzék az energiablokkot.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Több oka is volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház koraszülött intenzív centrumában augusztusban történt haláleseteknek, az elvégzett vizsgálat szerint az orvosi ellátás minden esetben a szakmai szabályai szerint történt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (...

MTI Fotó Kovács Tamás

Szerdán kevéssel dél előtt 100 megawattnál nagyobb teljesítménycsökkenést okozó műszaki hiba történt a paksi atomerőmű 1.

MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Vlagyimir Putyin orosz elnök védelmébe vette országa szíriai légicsapásait a Bild német lap keddi számában.

EPA/Patrick Seeger

Súlyos hiba, hogy az Európai Unió tagállamainak nem sikerült egységes álláspontra jutniuk Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megnyitásáról – jelentették ki az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön tartott vita keretében...

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián