A muszlimok saría zónát akarnak Dániában és ezért mindent megtesznek

Téma: 

Fiatal muszlim aktivisták folyamatosan zaklatják a Koppenhága külvárosában található pubok tulajdonosait, mert egy saría zónát akarnak létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a zónából ki akarják tiltani az alkoholt és a szerencsejátékot.

 
A klubok tulajdonosai a zaklatások miatt már a bevándorlásért és az integrációért felelős miniszterhez fordultak, hogy segítsen megvédeni a vállalkozásaikat és a helyi lakosokat.

A migráns háttérrel rendelkező fiatalok Koppenhága egyik kerületében Norrebroban 'tevékenykednek.'

Jonas Christensen

A saría zóna koncepcióját a "Call to Islam" csoport találta ki öt évvel ezelőtt. A csoport egy tucat aktivistával és önkéntessel dolgozik, akik az iszlám hittel ellentétes tevékenységeket kitiltanák a kerületből.

Néha pár fiatal bejön a bárba és azt mondják, hogy mindenkinek el kellene hagynia a helyiséget. Szerintük ez az utca hozzájuk tartozik és Norrebro egy saría zóna, ezért itt nem lehet alkoholt inni."

- mondta a Heimdal kávézó tulajdonosa, Dyrnesli a Radio24-nek.

A Mucki Bar tulajdonosa, Brigitte Fischer, azt mondta, hogy a muszlim csoport 9 200 dollárt követelt tőle védelmi pénzként.

 

Norrebro helyi vállalkozási közössége a bevándorlásért és az integrációért felelős miniszterhez, Inger Stojberghez fordult, aki már meg is látogatta a környéket néhány helyi politikussal.

 

Miközben Stojberg bejárta a környéket két nő azt kiabálta neki, hogy náci és fasiszta. Hivatalos személy elleni inzultáció miatt eljárás indult ellenük, ezért pénzbírsággal és börtönbüntetéssel is számolhatnak. A dán társadalom egy része felháborodott azon, hogy ezek szerint illegálisnak számít valakit nácinak hívni.

Stojberg szerint a fiataloknak abba kellene hagyniuk a helyiek zaklatását, helyette inkább dolgozniuk és tanulniuk kellene, hogy a dán társadalom teljes tagjai lehessenek.

Stojberg kijelentette, hogy Dániában soha nem lesz saría zóna.
 
 
888.hu

Kapcsolódó cikkeink

Már postázzák az érintetteknek a Salkaházi Sára Program  tájékoztató levelét és nyomtatványát

A miskolci városvezetés és a Fidesz-KDNP kiemelt figyelmet fordít a városban élő nyugdíjasokra.

MTI/EPA/Jens Noegard Larsen

Egyre több dán, immár a lakosság több mint 40 százaléka szeretné, ha Nagy-Britanniához hasonlóan hazájában is népszavazást tartanának az európai uniós tagságról - derült ki egy szerdán közzétett közvélemény-kutatásból.

MTI/EPA/Carsten Rehder

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi...

2021. január 22., péntek, Vince,Artúr