Nagy erőkkel keresik a lyoni robbantót

Téma: 

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi szombaton az előző esti lyoni robbantás elkövetőjét. A robbanás tizenhárom sebesültje közül tizenegy volt még kórházban napközben. Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban, őt szombaton meg kell műteni, fémdarabokat kell eltávolítani a testéből – közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész.

 

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg. A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett – tette hozzá.

MTI/ EPA/ Alex Martin

Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására. A feltételezett tettesről hamarosan újabb felvételeket tesznek közzé – tette hozzá.

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel. A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselt, a száját elfedte.

Forrás: MTI

Kép: MTI/ EPA/ Alex Martin

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Sóki Tamás

Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére vasárnap.Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések...

Twitter, El País

Egész Európa területére kiterjesztették a tizenhárom ember meggyilkolásával vádolt barcelonai terrortámadó után indított embervadászatot - közölték katalán tisztviselők.

Keresik az ország legjobb matematika- és fizikatanárait: a tárgyak általános- és középiskolai oktatói a matematika és fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetségek gondozásában való részvételéért kaphatják meg a legjobbaknak járó kitüntetést, az Ericsson-díjat.

Az erdészek is keresik a medvét Hevesben

Az Egererdő Zrt. erdészei járőrözéseken is figyelik a medve esetleges felbukkanását Heves megye északi részén - tájékoztatta a társaság csütörtökön közleményben az MTI-t.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit