Nagyon készülnek a német hatóságok a szilveszterre

Téma: 

Fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a hatóságok a tavalyi erőszakos cselekmények miatt a szilveszterre Kölnben és más német nagyvárosokban. A rendőrök létszámát növelik, de a térfigyelő kamerák alkalmazásáról még nincs egyetértés.

Újragondolták a biztonsági intézkedéseket a német nagyvárosokban szilveszter előtt. A rendezvényeken fokozott rendőri jelenlétre lehet majd számítani, bizonyos városokban pedig kisebb állomásokat is létesítenek majd egy-egy rendezvényen belül, ahol könnyebben el lehet érni a hatóságokat – mondta Orosz Márta, a Kossuth Rádió berlini tudósítója.

MTI/EPA/Hendrik Schmidt

A németek továbbra is bíznak a rendőrségben. Köln után is nyilvánvalóvá vált, hogy kevés a rendőr Németországban, hisz az elmúlt években csökkentették a tartományi rendőrségek létszámát. Ez valószínűleg változni fog.

Változhat a térfigyelő kamerák megítélése is. Jelenleg Németországban, a nyilvános helyeken nem engedélyezettek a kamerák, az elmúlt időszak eseményei után azonban megindult a vita azok alkalmazásáról is a védelem fokozása érdekében – mondta a tudósító.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI/EPA/Hendrik Schmidt

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Ismét rendkívüli óvintézkedéseket vezetnek be vezetnek be szilveszterkor a német nagyvárosokban a terrorveszély miatt, és a nők elleni zaklatások elkerülésére.

Szombaton ismét nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Szombaton ismét nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Heller Ágnes: Nagyon rossz miniszterelnök volt Gyurcsány Ferenc

A most egy osztrák liberális lapnak nyilatkozó filozófus tagja annak az értelmiségi körnek, amelyik a Népszava korábbi információi szerint január elején rávette Bajnai Gordont, támogassa a közös ellenzéki lista ötletét.

2020. július 6., hétfő, Csaba