Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó Phjongcshangban

Téma: 

A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a phjongcshangi téli olimpián.

A magyarok második helyen zártak a B döntőben a 3000 méteres váltóversenyben, s úgy lettek negyedikek, hogy az A fináléban két együttest is kizárt a zsűri.

M4SportA szakvezetés ezúttal Heidum Bernadettet hagyta ki a csapatból, azaz Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta a magyar négyest.Az 500 méteren tizedik, az 1000 méter selejtezőjéből alig egy órája továbbjutott Keszler a rajtnál megtartotta a második helyet a hollandok mögött, akik azonnal óriási tempót diktáltak. Alig telt el néhány kör, amikor már a japánok és az oroszok is leszakadtak a magyar és a holland kvartettől. A németalföldi váltó egy pillanatra sem lassított, végig maximális sebességen ment minden tagja, így a legutóbb olimpiai hatodik, egyúttal világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar négyesnek nem volt esélye az előzésre.Hollandia végül 4:03.471 perces új világrekorddal győzött, a magyarok "csak" tapadni tudtak az éllovasra, de így is a régi világcsúcson belül, 4:03.603 perccel értek célba, amely közel négy másodperccel erősebb, mint az olimpiai bajnok korai csapat A döntőben elért időeredménye. A régi rekordot a dél-koreaiak tartották 4:04.222 perccel.A fináléban a papírformát igazolva, a hazai közönség legnagyobb örömére a Koreai Köztársaság kvartettje nyert Kína csapata előtt úgy, hogy célfotó döntött. A zsűri viszont szabálytalanság miatt kizárta a kínai és a kanadai négyest is, ezáltal a magyarok két pozíciót előreléptek, a hollandok pedig bronzérmesek lettek.Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában.Eredmények:Rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 méteres váltó, olimpiai bajnok:   Koreai Köztársaság (Csoj Min Dzsong, Kim Alang, Sim Szuk Hi, Kim Je Dzsin) 4:07.361 perc2. Olaszország (Lucia Peretti, Cecilia Maffei, Martina Valcepina, Arianna Fontana) 4:15.9013. Hollandia (Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting, Jorien ter Mors)4. Magyarország (Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Keszler Andrea)

Forrás: M4Sport, MTI

Kép: M4Sport

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A dél-koreai szervezők szervezetten és rendkívül kedvesen fogadják a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpiára érkező vendégeiket, és felkészültek a mínuszokra is.

MTI Fotó
Kapás Boglárka negyedik lett a 400 méter gyors vasárnapi döntőjében a riói olimpián, a számot az amerikai Katie Ledecky nyerte világcsúccsal.
 
Indul a negyedik mobilszolgáltató fejlesztése

Az állami konzorcium a bírósági döntés ellenére megkezdi a negyedik mobilszolgáltató fejlesztését - írja a Magyar Nemzet.

Nem kizárt egy negyedik rezsicsökkentés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem kizárt a negyedik rezsicsökkentés. Kocsis Máté erről hétfőn a Védjük meg a rezsicsökkentést! című fórumsorozat kaposvári rendezvényén beszélt újságírói kérdésre.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc