Nem lesz napirenden a migráció a március 21-22-i EU-csúcson

Téma: 

Hosszú évek óta a március végi európai uniós csúcstalálkozó lesz az első, amelynek egyáltalán nem szerepel a napirendjén a migráció kérdése, legalábbis a kedden közzétett tervezet szerint.

 

A március 21-22-i találkozón a tagállamok vezetői elsősorban a munkahelyteremtésről, a gazdasági növekedésről, a versenyképességről, a klímaváltozásról, aktuális külpolitikai kérdésekről, illetve a dezinformáció elleni küzdelemről fognak tárgyalni.

EPA

A legfrissebb adatok szerint tavaly ötéves mélypontra süllyedt az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma, és a benyújtott menedékkérelmek száma is nagyjából megfelel immár a migrációs válság kezdete előtti, 2014-es szintnek.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Miskolc nyomortelepeinek felszámolása továbbra is napirenden

 A miskolci közgyűlésben jelen lévő pártok továbbra is napirenden tartják a város nyomortelepeinek felszámolását.

MTI/EPA/Michael Reynolds

A belpolitikában az elhalasztott társadalmi igények kielégítésére, a nemzetpolitikában pedig a határon túlra befektető magyar vállalkozók támogatására érkezett el az idő a kormányzás második ciklusában - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor a New...

MTI-fotó Máthé Zoltán

A célok változatlanok: a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása, „ezek mellett kötelezte el magát ismét a Fidesz frakciója a következő parlamenti ciklusra” – mondta Kocsis Máté, a nagyobbik...

2019. május 23., csütörtök, Dezső