Németországnak világbajnoknak kell lennie az elektromosautó-gyártásban

Téma: 

Németországnak világbajnokká kell válnia az elektromos autók gyártása terén, és az első országnak kell lennie, amely megvalósítja útjain az önvezető autós közlekedés lehetőségét – mondta a német gazdasági miniszter.

 

Németországnak világbajnokká kell válnia az elektromos autók gyártása terén, és az első országnak kell lennie, amely megvalósítja útjain az önvezető autós közlekedés lehetőségét – jelentette ki a Bild című német tömeglap vasárnapi kiadásában Peter Altmaier német gazdasági miniszter.  A tárcavezető szerint Németország célja nem az, hogy 2023-ra a világ legolcsóbb akkumulátorait állítsa elő, hanem, hogy a legjobbakat.

MTI Fotó Varga György

A német autóipar az utóbbi években éles bírálatok középpontjába került, egyrészt, mert kiderült, hogy a legnagyobb autógyártók szinte kivétel nélkül érintettek a károsanyag-kibocsátási adatok manipulálásában, másrészt pedig azért, mert az ázsiai autógyártók tetemes előnyre tettek szert a villanyautók gyártása terén.

Altmaier a napokban az Egyesült Államokban fog tárgyalni, miután Donald Trump amerikai elnök vámokkal fenyegeti az európai, így a német autógyártókat is. A miniszter aláhúzta, hogy vámok kivetése mindenképpen munkahelyek megszűnésével jár, és az lesz a fő üzenete Washingtonban, hogy nagyon fontos, hogy a kereskedelmi kapcsolatokat ne terhelje semmilyen konfliktus.

Peter Altmaier az Északi Áramlat II. gázvezetékről is beszélt, és visszautasította azt a vádat, hogy általa Németország függővé válik Oroszországtól. A gazdasági miniszter szerint a szállítási útvonalak lerövidítése és a szállítási struktúrák átalakítása a cél. „Ezért építünk terminált az amerikai cseppfolyósított földgáz fogadására is –hangsúlyozta Altmaier.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Varga György

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A kínai elnök azt mondta a japán kormányfőnek, hogy Japánnak óvatosnak kell lennie a Dél-kínai-tenger fölötti szuverenitás ügyében - jelentette hétfőn Hangcsouból a hivatalos kínai hírügynökség.

MTI Fotó Soós Lajos

Európának, az Európai Unió nemzeteinek képesnek kell lenniük állampolgáraik megvédésére – hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Bécsben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán.

MTI-fotó Kovács Tamás

A visegrádi csoportnak több bátorságra, nagyobb elkötelezettségre lenne szüksége a geopolitikai kérdésekben – mondta Václav Klaus, Csehország volt elnöke és volt miniszterelnöke.

2019. december 10., kedd, Judit