Népszavazást szorgalmaznak a NATO-ba lépésről Ukrajnában

Írta: itv , - Frissítve: 8th February, 2017 - 7:16pm

Téma: 

Andrij Parubij, a Legfelsőbb Tanács elnöke február 7-én arról számolt be a Mignews hírportálnak, hogy szerinte Ukrajnában a NATO-hoz való csatlakozásról népszavazással kell dönteni.

„Támogatom a NATO-tagságról szóló népszavazást”- hangsúlyozta a parlament elnöke. Parubij továbbá meggyőződését fejezte ki arról, hogy meg kell tenni minden szükséges intézkedést ahhoz, hogy az ukrajnai biztonság- és védelempolitikai jogszabályok megfeleljenek a NATO-szabványoknak.

Mint ismeretes, Porosenko népszavazást tervez a NATO-hoz való csatlakozásról. Ukrajna elnöke, Petro Porosenko a Berlinger Morgenpost kiadványnak adott interjújában kijelentette, hogy a NATO-hoz való csatlakozás ügyében kész népszavazást is tartani.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna esélyes-e a NATO-ba való lépésre, Porosenko megjegyezte, hogy őt elsősorban e téren az emberek véleménye érdekli.

„Négy évvel ezelőtt az ukrán állampolgárok mindössze 16 százaléka támogatta Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz. Mostanra ez a szám 54 százalék. „Elnökként számomra népem véleménye a legfontosabb, ezért népszavazást tartok a NATO-hoz való csatlakozásunkról”- hangsúlyozta az ukrán államfő.

Forrás: hirado.hu, karpatinfo.net

Kapcsolódó cikkeink