A NOB-elnök és a japán kormányfő egy évvel elhalasztaná az olimpiát

Téma: 

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát.

A japán kormányfő kedden telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a nagyjából egyéves halasztás szükségességét illetően.

EPA

 

A NOB végrehajtó bizottsága még kedden, gyorsan összehívott rendkívüli ülésen – ugyancsak telefonkonferencia keretében – vitatja meg a halasztás lehetőségét.

Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavírus terjedése, a járvány világméretűvé válása miatt az eredeti időpontban nem kerülhet rá sor.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Szenzáció lesz a pataki ágyúöntő műhely

Európa első újkori ágyúöntő bemutatóterme nyílik meg nyáron Sárospatakon. Az uniós támogatással megvalósuló beruházást hat évig tartó régészeti munka előzte meg.Levéltári források szerint I. Rákóczi György a korszak legnagyobb ágyúöntető főura volt Magyarországon.

Elsötétült a TV2

Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől éjfélig, mert a kereskedelmi televízió még 2009-ben megsértette az akkor hatályos médiatörvényt. A szankciót a médiahatóság a kiskorúak védelme érdekében szabta ki - közölte a Médiatanács szóvivői irodája.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Pénteken 12 órakor búcsúztatják Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas költőt a Fiumei úti Sírkert ravatalozójában - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.A december 2-án, 88.

2020. április 7., kedd, Herman