A NOB-elnök és a japán kormányfő egy évvel elhalasztaná az olimpiát

Téma: 

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát.

A japán kormányfő kedden telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a nagyjából egyéves halasztás szükségességét illetően.

EPA

 

A NOB végrehajtó bizottsága még kedden, gyorsan összehívott rendkívüli ülésen – ugyancsak telefonkonferencia keretében – vitatja meg a halasztás lehetőségét.

Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavírus terjedése, a járvány világméretűvé válása miatt az eredeti időpontban nem kerülhet rá sor.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Tiszaújváros: 60 kilogramm burgonyát tulajdonított el - elfogták

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki több kilogramm krumplit lopott el egy tiszaújvárosi ingatlanból. Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2013.

MTI Fotó Kovács Attila

Életének nyolcvanharmadik évében pénteken elhunyt Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata arra a megállapításra jutott, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi működése két szempontból sem volt törvényes - mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke a számvevőszék szerdai sajtótájékoztatóján, amikor az ÁSZ a jegybank 2011-es...

Kigyulladt egy lakóház a Borsod megyei Hernádkakon – a lakásban tartózkodó középkorú férfi életét vesztette a tűzben. A családi ház tetőszerkezete teljesen leégett, amikor az épületben felcsaptak a lángok.

2020. július 8., szerda, Ellák