Nógrádi: Kína globális játékos akar lenni

Téma: 

Kína globális játékos akar lenni, az Egyesült Államok pedig úgy érzi, itt az utolsó pillanat, hogy megállítsa Kínát – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 szombat reggeli műsorában.

A világpolitika súlypontja áttevődött Dél-Kelet-Ázsiába. Kína célja, hogy tíz év múlva az Egyesült Államok egyenrangú partnere legyen, az Egyesült Államok pedig már csak katonai téren tekinti Oroszországot az első számú riválisának, minden más területen Kína visszaszorítására koncentrál – vélekedett a szakember.

EPA

Észak-Korea az egyik ütköző zónája ennek a szembenállásnak. Bizonyos értelemben Észak-Korea és az Egyesült Államok egymásra utalt, Észak-Korea sorsáról azonban Kína dönt. Észak-Korea nem tud és nem is akar Kína nélkül lépni – fűzte hozzá Nógrádi György.

Forrás: hirado.hu, M1, MTI

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

Jónak lenni jó! - A közmédia tematikus napján folytatódik az adománygyűjtés

Ma egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését és támogatottjait a közmédia, amely Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában idén a karitatív szervezet számára gyűjti az adományokat.

hirado.hu

Magyarország szeretne véleményformáló központ lenni a keresztényüldözés elleni küzdelemben, erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A történelem fittyet hány a jóslatokra, „beint” a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak– mondta pénteken, tizenkilencedik évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban.

Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenleg Heves, Pest, Nógrád és Veszprém megye egyes kistérségeire tartja érvényben elsőfokú, azaz citromsárga riasztását, amelyet adott ónos eső kialakulásnak veszélye miatt adott ki.

2019. december 9., hétfő, Natália