Nógrádi szerint még több migráns jön, ha Aszad távozik

Téma: 

Az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője - vélte Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a közrádióban.A török-orosz kapcsolatokban rendkívüli mértékben megnőtt a feszültség. Az elmúlt napok eseményei az orosz közvéleményt kellőképpen „felbosszantották” ahhoz, hogy tüntetéseket szervezzenek, a többi között Moszkvában, a török nagykövetségnél. Az oroszok most először jelentették be, hogy a vadászgépük abba a régióba repült, ahol kőolajcsempészés folyik az Iszlám Állam által a törököknek. Ebben a térségben található azon orosz állampolgárok jelentős része is, akik az IÁ oldalán harcolnak, összlétszámukat 5-12 ezerre teszi Vlagyimir Putyin; az Oroszország déli részéről származó muzulmánokról van szó - fejtette ki Nógrádi György a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

MTI/EPA/Pool/Ria Novosztyi/Kreml/Alekszej DruzsinyinÚgy vélekedett, az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője. Az oroszok szerint, ha elzavarják a szíriai elnököt, akkor tökéletessé válik a káosz. Lehet, hogy veszít majd ezzel valamennyit Amerika és Oroszország, de a fő vesztes Európa lesz, mert akkor még több migráns és velük együtt egyre több terrorista jön Szíriából - tette egyértelművé.A török miniszterelnök előre kiadta az utasítást, hogy bármely gépet le lehet lőni - de az csak orosz lehetett - jegyezte meg Nógrádi. Törökország ezzel is szimbolizálni akarja, hogy a térség meghatározó középhatalma, hogy felértékelődött a szerepe, és hogy ne neki kelljen könyörögnie Európának vízummentességért és belépésért az EU-ba, hanem fordított legyen a helyzet - mutatott rá.A biztonságpolitikai szakértő szerint a NATO igyekszik visszafogni Törökországot, ám nyíltan nem léphet fel ellene, mert a szövetségi rendszer része. A törökök ezt tökéletesen ki is használják, a színfalak mögött mindenesetre rengeteg NATO-üzenet ment Moszkvába. Hétvégén tartják az EU-török csúcsot, és hogy Európa hogy fog reagálni az orosz gép lelövésére, még nem tudni.Forrás: hirado.hu, Kossuth RádióKép: MTI/EPA/Pool/Ria Novosztyi/Kreml/Alekszej Druzsinyin

Kapcsolódó cikkeink

Nem vetett be vegyi fegyvert a saját népe ellen Bassár el-Aszad szíriai elnök, a civilek tömegével végző (április 4-i) támadás provokáció volt - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Vlagyimir Putyin orosz elnök védelmébe vette országa szíriai légicsapásait a Bild német lap keddi számában.

Az Egyesült Államok szerint szíriai légtérben érte találat a törökök által lelőtt orosz vadászgépet, miután az rövid időre behatolt a török légtérbe - mondta a Reuters hírügynökségnek egy amerikai kormányzati tisztségviselő, aki kérte, hogy mellőzzék nevének említését...

MTI/EPA/Georgi Licovski

A hűvösebb ősz és a tél közeledtével egyre elszántabbak és türelmetlenebbek lesznek a migránsok, ami rendbontáshoz, összecsapásokhoz vezet majd.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin