Nógrádi: Trump-ellenes csomaggal búcsúzik Obama

Téma: 

Barack Obama regnáló elnök, mielőtt január 20-án átadná a Fehér Házat utódjának, Donald Trumpnak, számos olyan intézkedést hozott, amely megkeseríti az új elnök életét - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Barack Obama elnökségének utolsó heteiben egy komplett csomagot hajtott végre Donald Trumppal szemben – mondta Nógrádi György.

EPA/Mark Lyons

Ennek része az Oroszország elleni új szankciócsomag, az, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában az USA nem vétózta meg az Izraelt településpolitikája miatt elítélő határozatot, illetve azok a környezetvédelmi lépések is, amelyek nehezítik a kőolaj és a földgáz kitermelését – sorolta a szakértő.

A Moszkva elleni szankciócsomagról elmondta: az orosz diplomaták kiutasítása Amerikából nem számít rendkívülinek, a két ország történetében rendszeresen előfordult. Cserébe az oroszok is hasonlóan szoktak cselekedni, de nem biztos, hogy most célszerű ezt Putyinéknak megtenniük, mivel Trumpnak teljesen más lesz az orosz politikája – vélte.

Szerinte Obama távozása előtt három héttel ezek az intézkedések “óriási pofont” jelentenek Trumpnak, és az oroszok ennek megfelelően fogják a válaszlépéseiket meghozni. Az új elnök ugyanis a csomag egy részét kiiktathatja később – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: EPA/Mark Lyons

Kapcsolódó cikkeink

(Fotó: MTI/AP/Mathew Sumner)

A jelenlegi kormányzat hatályon kívül helyezi a korábbi éra kannabisz-fogyasztással kapcsolatos politikáját – jelentette be csütörtökön az amerikai igazságügyi miniszter.

Barack Obama Twitteres mikroblogjában köszönte meg híveinek szerdára virradóra azt, hogy támogatták az elnökválasztáson.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos