Nukleáris fegyverek: itt az orosz válasz az amerikai lépésre

Téma: 

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Oroszország felfüggesztette részvételét a szárazföldön állomásoztatott közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerződésben, és elrendelte a szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakéta kifejlesztését.

„Tükörválaszt fogunk adni. Amerikai partnereink bejelentették, hogy felfüggesztik részvételüket a szerződésben, és mi is felfüggesztjük azt” – jelentette ki Putyin a Szergej Sojgu védelmi és Szergej Lavrov külügyminiszterrel megtartott tanácskozásán.
 
EPA
 

Az orosz elnök utasítást adott arra, hogy az orosz fél szüntesse be tárgyalási kísérleteit az INF-szerződéssel kapcsolatban.

Forrás: MTI

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

Oroszország és az Egyesült Államok keretmegállapodást fogadott el a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről - közölte John Kerry amerikai külügyminiszter Genfben szombaton, az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott háromnapos tárgyalássorozat után.

Alekszandr Lukasevics azt mondta, az Egyesült Államok azon "szándéka", hogy közvetlenül vagy közvetítőkön keresztül az emberi élet kioltására alkalmas korszerű fegyvereket adjon át Kijevnek, komolyan aggasztja Moszkvát.

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

Az Egyesült Államok tiltakozni készül amiatt, hogy egy orosz vadászgép a Balti-tenger fölött, nemzetközi légtérben kockázatos módon „fogott el” egy amerikai felderítő repülőgépet – közölte internetes kiadásában vasárnap a The Wall Street Journal (WSJ) és a CNN....

2020. február 26., szerda, Edina